Un gind inainte de Paste

In jos

13042012

Mesaj 

Un gind inainte de Paste Empty Un gind inainte de Paste
"Un iubitor de Hristos, mergind pentru o trebuinta, a intilnit pe cale un sarac gol si facindu-i-se mila de dinsul, i-a daruit lui haina sa.Iar saracul, ducindu-se, a vindut-o. Iar acela, instiintindu-se de ce facuse saracul, s-a intristat. In noaptea urmatoare, Hristos a stat inaintea lui, in vis, purtind acea haina si aratind-o a zis: Nu te scirbi, ca iata, port ceea ce mi-ai dat!"
Patericul

Poate ca saracului ii era mai foame decit frig. Hristos pe cruce a cerut apa si a primit otet... Pacat ca in pilda nu spune, dar oare acel om milostiv l-a intrebat pe sarac ce-i trebuie mai mult? Dar oare de ce s-a interesat ce a facut saracul cu haina? Nu degeaba se zice "Fa binele si arunca-l in mare" - doar Dumnezeu e indreptatit sa judece mai departe.

Pilda asta pe mine m-a ajutat tare mult, si pot spune ca pentru un bine cit de mic facut am primit inapoi insutit nu de la cei pe care i-am ajutat, ci prin puterea lui Dumnezeu, cind am avut nevoie si ce am avut mai mare nevoie. O pun aici, poate o sa mai fie de folos cuiva ...

Sanatate sa dea Dumnezeu si ultimele zile de post sa va fie usoare!
Irina
Irina


Sus In jos

Distribuie acest articol pe: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Un gind inainte de Paste :: Comentarii

LALUNA

Mesaj la data de Sam Apr 14, 2012 1:09 am Scris de LALUNA

Legat de asta, ceea ce pe mine m-a atins in suflet a fost un dicton pe care l-am citit nu de mult si care indemna sa daruiesti, insa nu din ce iti prisoseste, ci din ce nu ai indeajuns. "Sa daruiesti pana te doare" era expresia. Extrapoland, atunci cand faci un bine, valoreaza mai mult cel care cere efort decat cel care iti e la indemana.
Sarbatori luminate va doresc si eu!

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum